Aglomerație la frontieră. Care sunt cele mai tranzitate puncte de trecere

Sărbătorile de iarnă au luat sfârșit, iar oamenii se întorc din vacanță. Frontierele statului au fost luate prin surprindere cu 51.100 traversări, dintre care 27.095  pe sensul de intrare în Republică, 28.742 de moldoveni au traversat frontiera. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10.707 traversări.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost în cursul zilei de ieri: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Criva, Otaci, Giurgiulești-Galați, Cahul, Costești, Palanca și Vulcănești, unde traversările au variat între 13.120 și 913 persoane.

Pentru a nu aștepta foarte mult în coadă la graniță, familiilor cu copii li se va permite traversarea frontierei pe pista rezervată Corpului Diplomatic.


Punctul de trecere de la Palanca permite traversarea vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar.
Unguri-Bronnița deasemenea permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.
Deplasarea prin punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.

Pentru ușurarea activității  în perioada sărbătorilor de iarnă, Poliția de Frontieră a luat măsuri:
- mărirea numărului de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat – cu circa 500 de polițiști de frontieră;
- formarea grupurilor mixte de specialiști din cadrul sediului central IGPF, Direcțiilor Regionale și elevii CESF, pregătite să intervină în cele mai solicitate puncte de trecere;
- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu Serviciul Vamal, structurile subordonate MAI și autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.


Pentru mărirea eficienței traficului transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022-259-717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu