Aglomeraţie la FISC. Moldovenii mai au două zile pentru depunerea declaraţiilor pe venit

Embed:

Cei care nu au depus încă declaraţiile pe venit pentru anul trecut o mai pot face până luni. Peste 100 de mii de oameni au prezentat, până acum, informaţiile la fisc. Datele Inspectoratului Fiscal de Stat arată că în această perioadă, au fost depuse cu 16 la sută mai multe declaraţii pe venit faţă de anul trecut. 


"Ca să aflăm dacă dumneavoastră aveţi către plată sau supraplată, se scade impozitul, care vi s-a reţinut de la serviciu şi de aici s-a primit că dumneavoastră nu sunteţi dator la stat şi nici statul nu vă este dator", explică un funcţionar AMB.

În acest an, majoritatea declaraţiilor pe venit au fost depuse în formă scrisă.

"Din numărul total, 92 de mii revin declaraţiilor depuse pe suport hârtie, iar 2.206 revin declaraţiilor electronice. Pentru persoanele juridice, la fel se înregistrează o creştere. Avem depuse deja aproape 53 de mii de declaraţii", susţine inspectorul fiscal Olga Golban.  

Ca de obicei, în ultima săptămână, numărul persoanelor, care depun declaraţia pe venit a crescut considerabil.

"Dacă să ne uităm la dinamica din ultimele zile faţă de perioada anului trecut. Se vede că a fost influenţat faptul că FISC a emis un ordin prin care declaraţiile se primesc pe tot teritoriul republicii, indiferent de viza de reşedinţă", spune şeful Direcţiei FISC Ciocana, Mihai David.

"Anul trecut am depus în penultima zi, anul acesta cu două zile, nu văd o problemă în asta", spune un locuitor al capitalei.

"N-am reuşit, la locul de muncă nu am avut timp şi am venit astăzi, sâmbătă şi am depus", spune o femeie.

Anul trecut, peste 138 de mii de moldoveni au depus declaraţii pe venit. Cei care nu se prezintă la timp la fisc riscă o amendă de 200 de lei, iar pentru neprezentare sancţiunile se ridică la 1.000 de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu