Aglomeraţie la depunerea dosarelor pentru fotoliul de primar. Un candidat a venit cu maşina de lux (VIDEO)

Embed:

Aglomerație la Consiliul Electoral de Circumscripție Chişinău, unde astăzi a fost dat startul înregistrării în cursa pentru alegerile locale din 14 iunie. Mai multe partide au depus dosarele pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, dar și pentru Consiliul Municipal.

Candidatul propus de Partidul Comuniștilor, Vasile Chirtoca, a venit cu o mașină de lux. Deși a declarat că este deranjat de drumurile pline de gropi, el a adăugat, totuși, că străzile nu sunt o prioritate pentru el.

"Eu câteodată spun: Pentru ce reparaţi drumurile la liderii ţării. Noi avem staţii tehnice şi putem să reparăm maşinile mai bine, dar asta-i glumă. Trebuie de reparat drumurile. Dar cred ca nu e o problemă principală", a spus candidatul din partea PCRM, Vasile Chirtoca.

Iar candidatul "Partidului Nostru", Ilian Caşu, s-a împiedicat chiar la intrarea în sediul Consiliului Electoral de Circumscripție.

"În foarte curând timp o să fac public și echipa. Azi doar am înregistrat candidatul pe care îl aveți în fața voastră live. Și este unul real!", a spus Ilian Cașu.

Și socialiștii și-au înregistrat concurentul, dar în lipsa acestuia.

"Doamna Greceanîi are acum întâlniri programate. Avem multe activități și doamna nu a avut posibilitate de a fi prezentă astăzi", a menționat reprezentantul PSRM, Vlad Batrâncea.

În cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei s-a înscris și analistul politic Oazu Nantoi, propus de Blocul Electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova".

"Noi vrem să venim cu un spirit de comunicare cu cetățenii orașului. Noi vrem să venim cu proiecte concrete care vor fi realizate în acest oraș. Noi vrem ca Chișinăul să aibă o față umană", a spus analistul.

În același timp, Partidului Național Liberal a depus actele pentru înregistrarea lui Timofei Țurcanu în cursa electorală. Iar activistul Oleg Brega și juristul Ion Dron, care vor să candideze independent pentru funcția de primar, și-au luat listele pentru colectarea semnăturilor de susținere.

"Colectarea a 10.000 de semnături mi se pare destul de exagerată dacă ținem cont că pentru a fi deputat trebuie două mii. Trebuie să le adun", a spus potențialul candidat independent, Ion Dron.

Liberalii au venit doar cu actele necesare înregistrării candidaților pentru funcţia de consilier municipal.

"Termenul limită pentru depunerea actelor este ziua de 14 mai. Consiliul Electoral de Circumscripție din momentul primirii actelor are la dispoziție șapte zile pentru adoptarea hotărârii sau în vederea înregistrării sau respinderii demersului de înregistrare a concurentului electoral", a explicat președintele Consiliului Electoral de Circumscripție, Ion Ţurcan.

Alegerile locale vor avea loc în data de 14 iunie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu