Aglomerație în transportul public din Bălţi. Oamenii sunt revoltaţi că aşteaptă zeci de minute în staţii

Embed:

Aglomerație în transportul public din orașul Bălţi. Oamenii sunt nevoiţi să aştepte în staţii mai bine de jumătate de oră, după ce au fost scoase din circulație aproape 80 de microbuze. Mai mult, mijloacele de transport sunt pline până la refuz. Autorităţile promit că situația se va schimba într-o lună.

Oamenii spun că, pentru a ajunge la timp la serviciu, sunt nevoiți să iasă din case cu aproape o oră mai devreme:

"Am rămas, nu am încăput. Dar ne trebuie urgent la policlinică şi nu ne putem duce. Trebuie să așteptăm vreo jumătate de oră".

"Merg pe jos din cartierul nr. 6, de la ora 06.00. Asta pentru a ajunge la serviciu. Nu circulă transportul public".

"Aştept de la ora 07:00, iar la 08:00 încep orele. Deja e 08:00, dar uitaţi-vă unde sunt eu".

"Ieri am așteptat jumătate de oră în stație, ca să ajung la spital. Nu înțeleg ce se întâmplă. Anterior, nu era aşa ceva".

Responsabili din cadrul Primăriei Bălţi au declarat că numărul de microbuze a fost redus, pentru a evita ambuteiajele. Totodată, ei dau asigurări că, până la sfârşitul lunii septembrie, vor apărea două linii noi de troleibuze.

"Se lucrează deja asupra la două rute noi, ruta șase şi șapte. Dacă ruta șase, practic, este gata, la cealaltă mai avem puțin de lucru. Direcția Transport Electric a dus negocierile şi a găsit antreprenorul care va efectua serviciul", a declarat viceprimarul orașului Bălţi, Octavian Mahu.

În prezent, pe străzile din Bălţi, circulă aproape 160 de unități de transport public.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu