Agitaţia electorală în mediul online va fi îmbunătăţită. Ce spun membrii comisiei juridice a Parlamentului

Embed:
Agitaţia electorală pe reţele de socializare urmează să fie reglementată mai clar. La această concluzie au ajuns membrii comisiei juridice a Parlamentului, dar şi unii experţi care au participat la audierile de astăzi. Asta după ce comisia a fost împuternicită să analizeze legislația electorală după nevalidarea alegerilor din Chişinău.

Deputaţii consideră că dreptul la libera exprimare online nu trebuie limitat.

"Să reglementăm tot ce ţine de reţele de socializare, pe viitor. Doar că aici nu trebuie să ne grăbim. Iar pentru următoarele alegeri vom aplica norma care există, care prevede că orice agitaţie în internet se asemelează agitaţiei în presa scrisă, reglementările din internet trebuie să refere doar la aspect financiar", a menţionat Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Membrii comisiei au decis să continue aceste discuţii pentru a îmbunătăţi şi alte aspecte ale legislaţiei electorale.

"Am ajuns la aceeaşi concluzie că ziua tăcerii trebuie să fie menţinută în Codul Electoral. Este o practică internaţională. Să fie creată o subcomisie care după fiecare scrutin electoral să se întrunească ca să vedem care sunt problemele din sistem", a declarat Vasile Bolea, deputat PSRM.

Şi Comisie Electorală Centrală urmează să vină cu mai multe propuneri în acest sens.

"Noi am demarat procedura de examinare a precedentelor care au fost înregistrate în Republica Moldova, începând cu anul 1999, în Republica Moldova au fost înregistrate 33 de cazuri de anulare a alegerilor", a precizat Alina Russu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale.

Amintim că alegerile locale noi din Chişinău nu au fost validate, prin decizie judecătorească, pentru că ambii concurenţi electorali au făcut agitaţie pe reţele on-line în ziua alegerilor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu