Agenţiile de presă ruseşti RT şi Sputnik nu vor putea participa la o conferinţă privind libertatea presei, care va avea loc la Londra

Embed:

Agenţiile de presă ruseşti RT şi Sputnik nu vor putea participa la o conferinţă privind libertatea presei, care va avea loc la Londra la sfârşitul acestei săptămâni şi careva deschide uşile pentru o mie de jurnalişti din  întreaga lume.

Ministerul de externe englez a refuzat să acrediteze jurnaliştii de la ambele agenţii ruse. Un reprezentant al autorităţilor londoneze a justificat decizia prin politică activă de dezinformare a ambelor instituţii media, care promovează interesele Kremlinului şi răspândesc informaţie eronată.


Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat câştig de cauză Lituaniei pentru decizia sa de a interzice difuzarea postului de televiziune rusesc „NTV Mir Lithuania”, iar în luna februarie 2018, în Moldova a intrat în vigoare legea privind interzicerea propagandei rusești la radio și TV.

Interdicţia se referă doar la programele informative, analitice şi militare și vizează posturile TV retransmise de statele, care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră

Lasă un comentariu