Agenții imobiliari au trecut un curs de specializare la UTM

Embed:

Numărul mare al celor care doresc să obțină o locuință prin intermediul programului Prima Casă a scos la iveală un neajuns. Moldova are prea puțini agenți imobiliari. Așa că Universitatea Tehnică din Moldova în parteneriat cu Uniunea agențiilor imobiliare a organizat un curs de pregătire a specialiștilor calificați. După cinci săptămâni de muncă asiduă alți 19 agenți imobiliari sunt gata acum să vândă cât mai multe case.

Alexei Sîrbu lucrează deja de trei ani în domeniul imobiliar. Cu toate astea s-a înscris la cursuri pentru a-și dezvolta abilitățile.

"Aceste cursuri mi-au oferit cunoștințe pe care nu le aveam. Ni s-au oferit şi lecţii de drept. Am aflat şi despre multe modificări făcute în legislație", a spus Alexei Sîrbu, agent imobiliar.

Cu acelaşi scop au venit și ceilalți 18 participanți.

"Cursul a fost foarte instructiv adică, au fost lecţii adica nu doar teorie dar şi practică."

"Au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu dreptul internaţional şi dreptul naţional în domeniul imobiliar. Să capete aptitudini şi cunoştinţe în domeniul dezvoltării pieţii imobiliare în asigurarea tranzacţiilor legale", a declarat Victor Catan, doctor conferențiar Universitar UTM.

Specialiştii spun că se simte o dezvoltare a sectorului, iar acest lucru se întâmplă și datorită programului Prima Casă. Întrucât numărul adresărilor la agențiie imobiliare a crescut considerabil, a apărut și necesitatea de a pregăti specialiști noi.

Andrian Toderașcu, președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare a declarant că odată cu instruirea celor 19 agenți imobiliari, domeniul trece la o nouă etapă de dezvoltare. Un adevărat agent are nevoie, înainte de toate, să însușească teorie, după care practica îl va perfecționa, a declarat Toderașcu.

"Adresările agenţilor imobiliari a crescut semnificativ. Mă bucură faptul că marea majoritate, mai multe adresări vin din partea populaţiei locale şi foarte mulţi bugetari apelează. Probabil sau mult mai precis e din cauza primei case", a zis Ilie Sopivnic, vicepreşedinte Uniunea Agenţiilor Imobiliare. 

Cursul de instruire a durat cinci săptămâni, iar la final, persoanele au susținut un examen. Lecţiile costă 2000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu