Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi reformată

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi reformată, iar birocraţia din această instituţie va fi eliminată. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la începutul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Şeful executivului a declarat că a avut o discuţie cu un investitor străin, care s-a plâns de  procedurile complicate cu care s-a confruntat pentru a-şi lansa afacerea.

"Investitorul care a făcut o investiție de 100% aici la Chișinău și a creat o întreprindere și pentru a conduce cu această întreprindere, a fost în situația șapte ori să meargă să dea examen. El a fost în situația să mai inventeze încă două dosare de participare. Dacă adăugam aici toate actele care trebuie să le prezinte, analizele medicale și tot așa mai departe și aceasta de fiecare dată, în fiecare an", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

Pavel Filip le-a cerut responsabililor de la Ministerul Muncii ca într-o săptămână să vină cu soluții pentru a reforma Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi pentru a reduce lista actelor obligatorii solicitate de instituţie.

Reforma privind facilitarea activităţii antreprenorilor a fost iniţiată de Guvernul Filip încă anul trecut.

Printre măsurile luate de cabinetul de miniştri se numără şi eliminarea a aproximativ 200 de acte permisive şi avize care birocratizau relaţia dintre autorităţi şi întreprinzători.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu