Agenţia "Moody's" a redus ratingurile de credit pentru 12 bănci britanice

Embed:

Agenţia "Moody's" a redus ratingurile de credit pentru 12 bănci britanice. Printre instituţiile financiare retrogradate se numără "Royal Bank of Scotland" şi "Lloyds". Potrivit agenţiei, probabilitatea ca autorităţile să ofere sprijin acestor bănci este extrem de scăzut.

Retrogradarea instituţiilor financiare britanice vine după ce agenţia de rating a încheiat evaluarea sprijinului pe care Guvernul l-ar putea acorda sectorului bancar. Reprezentanţi "Moody's" au subliniat că Executivul de la Londra va acorda ajutor băncilor mari, pe când cele mici vor fi lăsate să dea faliment. Cu toate acestea, agenţia a adăugat că scăderea nivelului de creditare nu reprezintă o înrăutăţire a situaţiei din sistemul bancar britanic. Totodată, "Moody's" a coborât ratingul a nouă bănci portugheze.

În acelaşi timp, guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a subliniat că lumea se va confrunta cu cea mai gravă criză economică din anii '30 încoace.

Oficialul de la Londra a subliniat că actuala criză din zona euro este cel mai mare risc pentru sistemul bancar din Marea Britanie. Ideea a fost împărtăşită şi de liderul de la Casa Albă, care anterior a declarat că problemele Europei vor afecta şi economia americană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu