Agenţia Mondială Antidoping a schimbat regulile privind utilizarea cannabidiolului de către sportivii olimpici

Pentru prima dată în istoria globală a sportului competitiv, Agenţia Mondială Antidoping a schimbat regulile privind utilizarea cannabidiolului de către sportivii olimpici. Conform noilor reguli, substanţa, ce este un compus al marijuanei, a fost eliminată de pe lista substanţelor interzise şi poate fi utilizată fără a avea consecinţe.

Asta înseamnă că CBD-ul poate fi folosit de sportivi, dar aceştia trebuie să fie atenţi ca produsele să fie testate pentru concentraţia de tetrahydrocannabinol. 

WADA a stabilit o limită de 150 nanograme pentru un mililitru, iar dacă ea va fi depăşită sportivii riscă să fie descalificaţi.

În prezent tot mai mulţi sportivi profesionişti aleg să folosească ulei de canabis pentru a-şi îmbunătăţi performanţa atletică, în etapa de pregătire. Ei consideră acest produs un supliment alimentar care ajută să se recupereze mai repede după efort, evitând antiinflamatoarele alopate. 

Pentru orice eventualitate, olimpicii sunt sfătuiţi să nu folosească astfel de produse înainte de concurs, ci doar în etapa de pregătire. 

La moment 7 sportivi din Republica Moldova au obţinut calificarea la Olimpiada de la Tokyo.

loading...

Lasă un comentariu