Agenția Medicamentului refuză să explice de ce a scos, după care a inclus strim-ul în registru

După ce medicamentul STRIM a fost reinclus în Nomenclatorul de Stat, au fost făcute patru solicitări în adresa Agenției Medicamentului și Dispozitivelor, în care au fost cerute explicații  privind motivul scotererii și includererii strim-ului în registru.

Despre aceasta  a anunţat pe pagina sa de Facebook deputatul democrat Ruxanda Glavan.

"Neglijența instituțiilor implicate în scandalul Insulinei se cam ia de mână cu impertinența.

Pe parcursul ultimei luni de zile, am făcut patru solicitări în adresa Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (pe care le anexez). PATRU! N-am primit niciun răspuns. Niciunul!

Cu regret, această instituție sfidează nu doar limitele morale, dar și cele legale. Conducerea este indiferentă față de oamenii care suferă de diabet și care au mers bine cu acest medicament. Este indiferentă și față faptul că un deputat cere clarificări și informații despre modul cum a fost anulată înregistarea medicamentului și discreditat în fața întregii lumi. Despre cum, apoi, a fost totuși reinclus prin decizia comisiei medicamentului în catalogul medicamentelor permise în Republica Moldova. Cu toate acestea directorul Agenției, care este și Președintele Comisiei Medicamentului care a luat această decizie, sfidează Comisia și legea și a emis un ordin, în care intenționat nu a introdus medicamentul STRIM. Înțelegeți ceva din toate astea? Oare numai mie îmi apar întrebări?

Se pare că nu-i interesează consecințele materiale pe care le va suporta bugetul de stat, în cazul în care producătorul îi va acționa în judecată pentru prejudiciul de imagine suportat din cauza autorităților. Vuiește presa că medicamentul se prăfuiește în depozite și toată lumea își pune aceeași întrebare, cine va răspunde?!

Conducerea Agenției guvernamentale arată că nu îi pasă nici de opinia publică și nici de oameni, în general. Pentru ei contează doar interesele ce i-au mânat astă-vară să facă circul pe care l-au făcut!

A devenit clar, că nici în cele ce urmează nu voi primi răspuns la solicitările mele, tocmai de asta rog public Guvernul să someze Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale să dea curs tuturor interpelărilor.

Vom fi insistenți în a scoate adevărul la suprafață, pentru că oamenii trebuie să îl cunoască, iar cei vizați vor răspunde pentru acțiunile și inacțiunile respective", a scris Ruxanda Glavan pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: STRIM a fost reinclus în Nomenclatorul de Stat. Un deputat cere DEMISIA persoanelor, care au indus în eroare bolnavii de diabet (DOC)

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu