Agenţia de Stat Moldsilva a admis construcţia ilegală a unor edificii şi a încurajat tăierea ilicită de păduri, se arată într-un Raport al Curţii de Conturi

Embed:

Agenţia de Stat Moldsilva ar fi primit ilegal, între anii 2008 - 2009, 83 de milioane de lei din bugetul public. Mai mult, instituţia nu a încasat toate veniturile la buget din vinderea lemnului, ceea ce a dus la pierderi de peste cinci milioane de lei. Acestea şi alte ilegalităţi ale Moldsilva au fost prezentate într-un raport al Curţii de Conturi.

Potrivit Raportului Curţii de Conturi administraţia Moldsilva ar fi admis construcţia ilegală a unor edificii şi a încurajat tăierea ilicită a pădurii.

Fostul director al Agenţiei Moldsilva, Anatol Popuşoi nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile aduse. Acum o lună, însă, Popuşoi a participat la o şedinţă a Curţii de Conturi unde a negat toată informaţia. Ba mai mult, acesta a vorbit despre succese.

Actualul director al Moldsilva spune însă că din cauza gestionării incorecte a banilor publici în ultimii ani, acum întâmpină greutăţi în activitate.

Raportul Curţii de Conturi va fi trimis Centrului Anticorupţie pentru anchetare. Până în prezent foştilor angajaţi ai Agenţiei Moldsilva le-au fost deschise trei dosare penale de către Centrul Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie, pentru fals de acte şi transmiterea ilegală în arendă a unor suprafeţe de păduri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu