Agenția de Securitate din Polonia a refuzat eliberarea unui permis de ședere în UE pentru Ludmila Kozlowska

Embed:

Ucraineanca Ludmila Kozlowska, preşedintele Open Dialog Fundation, ONG-ul polonez care face lobby pentru partidele Maiei Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon, a fost expulzată din Polonia şi din Uniunea Europeană.

Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt al Ministerului Serviciilor Speciale din Polonia, anunţă că "Agenţia de Securitate Internă a emis un aviz negativ la solicitarea Ludmilei Kozlovska privind acordarea permisului de şedere pe termen lung pe teritoriul UE, iar prin urmare, acesteia i-a fost interzis accesul pe teritoriul Poloniei şi Uniunii Europene". 

În aceeaşi postare se menţionează că avizul negativ este legat, printre altele, de îndoielile privind sursele de finanţare ale Fundaţiei Open Dialog, al cărei preşedinte este Kozlovska.

Potrivit lui, în prezent, inspectorii fiscali polonezi verifică proveniența surselor de finanțare a organizației."

PUBLIKA.MD aminteşte că, potrivit presei de la Varşovia, neoficial, organizaţia condusă de Kozlovska, care este finanţată de oligarhul kazah Mukhtar Ablyazov, este suspectată de legături cu serviciile speciale ruseşti.

CITEŞTE ŞI: DOVADA că ONG-ul condus de Kozlowska a cumpărat bilete de avion pentru apropiaţii lui Platon şi membrii PPDA

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu