Agenţia canadiană antidoping cere o reformă a AMA după suspendarea sancţiunilor împotriva Rusiei

Centrul canadian pentru etică în sport (CCES), însărcinat cu lupta împotriva dopajului în Canada, a reacţionat după suspendarea sancţiunilor împotriva Rusiei, solicitând o reformă a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), informează AFP, potrivit Agerpres.ro.

"Este timpul pentru toţi cei şi cele care cred în valorile sportului şi le pun înaintea intereselor politice şi economice să solicite public o reformă a sportului internaţional", a indicat CCES într-un comunicat.

"Aceasta începe printr-o reformă a AMA. Prin eliminarea conflictului de interese inerent la AMA. Prin retragerea AMA din Comitetul Internaţional Olimpic, pentru ca aceasta să poată reglementa lupta împotriva dopajului într-o manieră independentă. Şi, mai ales, prin mobilizarea şi ascultarea sportivilor pe care îi serveşte AMA. CCES va lupta pentru aceste reforme, în numele tuturor sportivilor canadieni", se mai arată în comunicat.

CCES regretă decizia AMA de reintegrare a Agenţiei ruse antidoping, suspendată din noiembrie 2015 pentru implicarea sa în sistemul de dopaj de stat din sportul rus, între 2011 şi 2015.

"Sportivii curaţi din lumea întreagă vor fi scandalizaţi de decizia Comitetului executiv al AMA", notează CCES, care acuză Agenţia Mondială Antidoping că a acţionat "în secret şi într-o lipsă totală de transparenţă".

"AMA le-a spus practic sportivilor din întreaga lume că nu îi pasă de dreptul lor de a concura în condiţii egale", consideră CCES.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu