Agenda politică a săptămânii viitoare

Embed:

Săptămâna viitoare va fi una a declaraţiilor politice. Cel puţin, asta au lăsat să se înţeleagă liderii politici, care au revenit din vacanţă. Atât preşedintele democraţilor cât şi cel al liberalilor urmează să-şi expună poziţia pe marginea afirmaţiilor din ultimele zile ale premierului Vlad Filat. Acesta a declarat că şeful statului va fi ales în toamnă, cu mai mult decât 61 de voturi.

Primul care a promis că face declaraţii pe marginea acestui subiect, este preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. El spune că, în lipsa lui, s-au spus mai multe lucruri şi că are nevoie de timp pentru a analiza toată informaţia.

Şi preşedintele interimar, Marian Lupu, care a revenit, ieri, din vacanaţă, ar putea să se pronunţe la acest subiect. Urmează să vedem care dintre colegii de a alianţă ai premierului îi împărtăşesc optimismul în ceea ce priveşte depăşirea crizei politice.

În afară de asta, Marian Lupu va trebui să decidă cum va proceda în cazul amnistierii unui grup de condamnaţi cu ocazia Zilei Independenţei. Şi asta pentru că Ministerul Justiţiei a refuzat să elaboreze un proiect de lege în acest sens.

Săptămâna se va încheia cu manifestările dedicate Zilei Independenţei, pe 27 august. Se pare, însă, că nici acestea nu se vor trece fără scandal. Un grup de deputaţi din primul Parlament au declarat că vor participa, separat de conducerea ţării, la acţiunile dedicate Zilei Independenţei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu