Agenda politică a săptămânii viitoare. Vezi ce au de făcut deputaţii

Embed:

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană se vor întâlni, cel mai probabil, mâine, în cadrul Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană, pentru a discuta despre alegerea şefului statului. Tot mâine şi liderii Partidului Comuniştilor ar putea să se întrunească în şedinţă pentru a decide dacă vor înainta sau nu un candidat la funcţia de şef al statului.

Curtea Constituţională va examina, în şedinţa din 12 ianuarie, sesizarea deputatatului Mihai Godea privind constituţionalitatea scrutinului din 16 decembrie 2011. Dacă magistraţii vor decide că scrutinul din 16 decembrie a fost neconstituţional, atunci alegerile preconizate pentru 15 ianuarie nu vor mai avea loc. Deputaţii vor trebui să stabilească o nouă dată pentru alegerile ordinare.

Tot joi, 12 ianuarie, expiră termenul de înscriere a candidaţilor în cursa pentru fotoliul de preşedinte al ţării. Dacă până atunci nu va fi înregistrat niciun candidat pentru această funcţie, atunci se va considera că încercarea de a alege şeful statului nu a avut loc şi vor fi organizate alegeri ordinare noi.

Săptămâna se va încheia cu scrutinul din 15 ianuarie, când deputaţii vor încerca să aleagă şeful statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu