Agenda europeană a Moldovei rămâne prioritară pentru România. Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul întrevederii, Iurie Leancă a exprimat mulțumiri pentru sprijinul dezinteresat pe care România îl acordă Republicii Moldova în parcursul european și în promovarea reformelor interne. Cu titlu special, oficialul a subliniat eforturile personale ale șefului statului român, care promovează cu fermitate cauza Republicii Moldova  în plan extern. 

Apreciind nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România, Iurie Leancă s-a referit la semnificația simbolică a anului curent, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire.
 
"Purtând o încărcătură simbolică specială, anul 2018, ca an al Centenarului, obligă atât Chișinăul, cât și Bucureștii să depună eforturi conjugate pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să simtă efectele benefice ale cooperării avansate între statele noastre", a declarat Iurie Leancă.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că agenda europeană a Republicii Moldova rămâne prioritară pentru România și că parcursul european reprezintă singura cale viabilă pentru viitorul țării noastre. În context, șeful statului a subliniat importanța consolidării forțelor proeuropene ale Republicii Moldova pentru asigurarea unei perspective clare și viabile.
 
Iurie Leancă se află la București într-o vizită de lucru.
 
 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu