Află unde te poți adăposti în cazul unor dezastre naturale sau pe timp de război

Embed:

În cazul unor dezastre naturale sau pe timp de război oamenii trebuie să se ascundă în adăposturile pentru protecţie. Unde sunt amplasate acestea, care este capacitatea lor şi în ce stare sunt nu cunoaştem în acest moment. Asta pentru că toate aceste informaţii sunt, din octombrie 2010, secret de stat.

Adăposturile pentru protecţie pot fi folosite în cazul unor dezastre naturale sau pe timp de război. Pe întreg teritoriul ţării sunt amplasate peste 200 de astfel de adăposturi.

Reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale, în gestiunea cărora se află toate aceste buncăre, ne-au spus sec - nimeni nu are voie, din motive de securitate naţională, să cunoască unde se află adăposturile. "Locul edificiilor ce ţin de evacuarea persoanelor sau a populaţiei în caz de situaţii excepţionale, forţele şi mijloacele, constituie o informaţie secretă în conformitate cu nomenclatorul aprobat prin hotărârea Guvernului 441", a spus purtătorul de cuvânt DSE, Liliana Pușcașu.

În cazul unor dezastre, reprezentanţii Serviciului Situaţii Excepţionale vor întrerupe, de la un punct de control, emisia radioului naţional şi ne vor anunţa unde putem să ne ascundem.

Şi sirenele ne vor atenţiona în caz de un eventual pericol.

Locul amplasării acestor adăposturi este ţinut în secret de către autorităţi. Totuşi, potrivit unor informaţii unul dintre aceste adăposturi se află chiar în subsolul USM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu