AFLĂ pe care stradă din Capitală rişti cel mai mult să fii implicat într-un accident rutier

Embed:

Sute de vieţi omeneşti şi milioane de lei. Este bilanţul anual al pierderilor din cauza accidentelor de circulaţie din Moldova. Pentru a le reduce esenţial, este nevoie de o investiţie de 840 de milioane de lei. Sunt bani pentru indicatoare rutiere, marcaje şi construcţia a 50 de sensuri giratorii.

Mai mult de jumătate din drumurile naţionale au un nivel redus de siguranţă. Este concluzia unei firme străine, care pe banii Băncii Mondiale şi ai Corporaţiei Provocările Mileniului a analizat starea a 2.500 de kilometri din şosele.

"Există estimări că Moldova pierde aproximativ 2% din Produsul Intern Brut în urma accidentelor rutiere", a declarat Asif Chaudhry, ambasadorul SUA în Moldova.

Cele două procente din PIB reprezintă vieţile omeneşti pierdute anual în accidentele de circulaţie. Cel mai redus nivel de securitate rutieră este în Capitală, potrivit poliţiei rutiere.

În Chişinău lipsesc cel puţin 1500 de indicatoare rutiere. Cât priveşte marcajele, din cauza calităţii proaste a vopselei, aceste practic au dispărut de pe drumuri.

Traversarea drumului pe trecere de pietoni astăzi este o adevărată loterie. Pentru că lipseşte marcajul, orice orăşean poate deveni oricând victima unui şofer neatent.

Potrivit Poliţiei Rutiere, strada Ion Creangă este una dintre cele mai periculoase din Capitală. Doar în 2010, pe acest drum s-au produs 12 accidente, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, iar 14 au fost traumatizate.

Experţii spun că numărul accidentelor poate fi diminuat considerabil, dacă pe drumurile din ţară vor fi instalate aproximativ nouă mii de indicatoare rutiere, vor fi marcate 760 de treceri de pietoni şi aplicate 1.160 de kilomentri de marcaj

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu