Află cine sunt atleţii anului 2010

Embed:

Kenyanul David Rudisha, autorul a două recorduri mondiale la 800 metri şi croata Blanka Vlasici, campioana europeană şi mondială la săritura în înălţime, au fost desemnaţi de către Federaţia Internaţională de Atletism, atleţii anului 2010. Ceremonia de premiere a sportivilor a avut loc la Monte Carlo.

David Rudisha şi Blanka Vlasic au fost desemnaţi atleţii anului 2010. Premiul a fost oferit de către Federaţia Internaţională de Atletism.

Kenyanul David Rudisha, în vârstă de 21 de ani a reuşit să stabilească două recorduri mondiale la proba de 800 metri. Acesta a câştigat 12 turnee în acest an şi a devenit astfel cel mai tânăr sportiv desemnat cu trofeul "atletul anului." În timp ce croata Blanka Vlasic, în vârstă de 27 de ani a devenit campioană europeană şi mondială la săritura în înălţime. Vlasic a participat în 2010 la 20 de turnee, dintre care 18 le-a câştigat.

Cei doi atleţi au cucerit pentru prima dată acest trofeu şi i-au succes pe jamaicanul Usain Bolt, respectiv pe americanca Sanya Richards, câştigătorii trofeului în anul 2009.

În 2008 cel mai bun atlet al anului a fost desemnat acelaşi Usain Bolt, pe când trofeul pentru cea mai bună atletă a anului a fost câştigat de rusoaica Elena Isinbaeva.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu