AFLĂ cine i-a ajutat pe pompieri să salveze victimele atentatului terorist din septembrie 2001

Embed:

În cea mai neagră zi din istoria Statelor Unite, sute de pompieri au participat la salvarea victimelor atacului terorist. Puţini ştiu, însă, că misiunea lor ar fi fost mult mai dificilă fără ajutorul unor câini-eroi. Este vorba despre patrupezii antrenaţi, special, pentru situaţii excepţionale.

Red este un labrador, în vârstă de 12 ani, care a fost prezent la locul tragediei, imediat după ce avioanele au lovit turnurile World Trade Center. Au urmat zile de căutare a supravieţuitorilor printre dărămături şi moloz. Patrupedul a dat dovadă, însă, de energie şi devotament în fiecare zi, uimind echipele de intervenţie. 

"Nu m-am gândit că acest labrador ar putea fi un câine de salvare foarte bun. Dar apoi, orice l-aş fi rugat să facă, fie să se caţăre în locuri greu accesibile sau să urce pe scări, executa comanda perfect", spune dresorul de câini Heather Roche.

Red este unul dintre cei mai buni dintre câinii care au participat la operaţiunile de salvare din 11 septembrie.

"Câinii munceau din greu. Afară era foarte cald, iar noi lucram în timpul zilei. 12 ore ne aflam în soare. La sfârşitul zilei, ei adormeau buştean, însă dimineaţa erau din nou pregătiţi de lucru", îşi aminteşte dresorul. 

Acum, Red s-a pensionat. Deşi nu mai este atât de vioi, şi-ar face şi acum datoria dacă ar fi nevoie. Aproape 300 de câini au ajutat echipele de intervenţie în operaţiunile de căutare a victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu