AFLĂ ce trebuie să ştii când te prezinţi la secţia de votare

Embed:

Moldovenii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarul localităţii şi consilierii locali, care să-i reprezinte în următorii patru ani. Pentru buna desfăşurare a scrutinului au fost amenajate 2037 de secţii de votare. Ce trebuie să ştiţi atunci când vă prezentaţi la secţia de votare aflaţi în cele ce urmează.

În primul rând, asiguraţi-vă că aveţi actul de identitate pe care îl veţi prezenta membrilor secţiei de votare.

În secţia de votare, după ce vă legitimaţi, trebuie să semnaţi în lista de alegători în dreptul numelui dumneavoastră. Apoi, veţi primi buletinele de vot şi actul de identitate, pe care va fi aplicată ştampila “Alegeri locale 5 iunie 2011”.

Este strict interzis să intraţi în cabina de vot însoţit de o altă persoană. Fiecare cetăţean trebuie să decidă singur ce concurent electoral vrea să-i reprezinte interesele în Primărie şi Consiliu.

După ce aţi pus ştampila votat în dreptul concurentului ales, ieşiţi din cabină şi introduceţi buletinul în urna de vot.

La scrutinul din 5 iunie, fiecare alegător din ţară va primi un număr diferit de buletine de vot. Asta în funcţie de localitatea unde îşi are reşedinţa. Alegătorii din comunele şi oraşele, ce fac parte din municipiile Chişinău şi Bălţi, vor intra în cabină cu patru buletine de vot".

Aceşti alegători vor alege primarul localităţii şi consilierii locali, precum şi primarul municipiului şi consilierii municipali. Alegătorii din oraşele şi comunele din raioane vor vota pe trei buletine: pentru primarul localităţii, consilierii locali şi cei raionali. Doar cei din Bălţi şi Chişinău vor vota pe două buletine. Ei îşi vor alege primarul şi consilierii municipali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu