Află ce jucării pot afecta dezvoltarea copiilor și ce punem sub brad de Crăciun

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, aşa că începe numărătoarea inversă în cursa pentru cadourile copiilor. Dacă aveţi pe listă jocuri video, tablete sau alte dispozitive electronice, este bine să ştiţi că Academia americană de pediatrie nu le recomandă. Un studiu făcut de experţii acesteia arată că jucăriile, cu cât sunt mai simple, cu atât sunt mai potrivite pentru cei mici, pentru că încurajează interacţiunea între părinţi şi copii.

Crăciunul este cel mai aglomerat sezon pentru industria jucăriilor. Dar acum părinţii sunt sfătuiţi de Academia americană de pediatrie să renunţe la jocurile electronice scumpe, la tablete şi alte dispozitive asemănătoare.

Isabella Church: Când deschidem cadourile, simt că familia mea este foarte fericită, mereu suntem fericiţi, este o perioadă minunată a anului.

Pediatrii recomandă, mai ales pentru copiii sub cinci ani, jucăriile de modă veche precum cărţile de colorat, puzzleurile, cuburile sau chiar cutii goale. Asta deoarece dispozitivele electronice nu încurajează interacţiunea părinte-copil care este vitală pentru o dezvoltare sănătoasă, scrie Digi24.ro.

Alan Mendelsohn, doctor pediatru: Se face foarte multă publicitate că părinţii trebuie să cumpere această jucărie sau pe cealaltă şi că jucăriile cele mai bune sunt cele electronice cu sunete, cu zgomote, cele sofisticate. Se pare că nu este adevărat. Cele mai potrivite jucării sunt, de cele mai multe ori, cele simple.

Experţii americani spun că jucăriile simple încurajează imaginaţia şi interacţiunea cu părinţii.

Isabella Church: Când părinţii îmi dau o cutie mare de la o comandă pe care o primesc, eu o folosesc şi o transform într-un avion sau o casă mică.

Studiul realizat de Academia americană de pediatrie arată că folosirea excesivă a dispozitivelor electronice de către copii poate afecta dezvoltarea vorbirii şi a limbajului, poate duce la obezitate şi nu în ultimul rând, înlocuieşte timpul de joacă cu părinţii.

Renee Church, părinte: Copiii tânjesc după interacţiunea cu oamenii în general, dar renunţă la acest lucru din cauza tehnologiei, pentru că ei îşi petrec timpul pe telefoane, iPaduri sau computere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu