Află care oraşe candidează oficial la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020

Embed:

Baku, Doha, Istanbul, Madrid, Roma şi Tokyo sunt cele şase oraşe care candidează oficial la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020. Anunţul a fost făcut de Comitetul Internaţional Olimpic, după ce pe întâi septembrie s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat oficial toate cele şase oraşe care candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020.

Baku, Doha, Istanbul, Madrid, Roma şi Tokyo sunt oraşaele care au depus scrisorile de candidatură semnate de comitetele olimpice naţionale, înaintea datei limită fixată de Comitetul Internaţional Olimpic, până pe întâi septembrie, la miezul nopţii.

Două dintre oraşele care candidează, Tokyo şi Madrid, au pierdut organizarea Olimpiadei din 2016 în faţa oraşului brazilian Rio de Janeiro. Din toate cele şase ţări care au depus cerere doar Spania a mai fost gazda Jocurilor Olimpice, în 1992, la Barcelona. Alegerea gazdei Jocurilor Olimpice din 2020 va avea loc anul viitor, pe şapte septembrie, la Buenos Aires.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu