Află care au fost gadget-urile folosite de generaţii de spioni

Embed:

Pentru prima dată de la înfiinţare, Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite a făcut publice super gadget-urile folosite de generaţii de spioni.

Spionii americani aveau hărţi speciale, impermeabile, care puteau fi folosite chiar şi în apă. Hărţile erau confecţionate din mătase şi coloranţi rezistenţi la umezeală.

Încă din 1950, Agenţia are în dotare şi un submarin. Aparatul avea nevoie să fie transportat de o navă mai mare, dar permite debarcarea şi recuperarea spionilor de pe ţărm, în condiţii de maximă securitate.

"Insectothopter"-ul a fost inventat în anii '70. Dispozitivul era una dintre primele nave aeriene fără pilot. CIA a creat libelula-robot ca să testeze posibilitatea de a colecta informaţii, folosind platforme de mărime redusă.

Agenţii activi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial aveau instrumente speciale pentru citirea scrisorilor fără a le desigila. Dispozitivul era introdus printr-un mic spaţiu lateral, prindea hârtia, o rula şi permitea scoaterea ei din plic pin acelaşi spaţiu.

Puţine operaţiuni de spionaj se desfăşoară fără utilizarea de microfoane, inclusiv a celor montate în pereţi. În anii '50 şi '60, spionii erau dotaţi cu un set special, numit "Belly Buster" şi care conţinea atât microfoane, cât şi burghie speciale pentru montarea lor.

Microfoanele din pereţi erau nişte unelte din care făcea parte setul de burghiuri "Belly Buster". Acestea au fost folosite în anii pentru a face găuri în pereţi, acolo unde agentii CIA doreau să implanteze dispozitive audio.

În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aliaţii foloseau un stereoscop pentru a obţine imagini ale poziţiilor inamicului în format 3-D.

 

loading...

Lasă un comentariu