Afganistan: Statul Islamic revendică atacul comis împotriva Radioteleviziunii publice, soldat cu șase morți

Organizația jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat miercuri atacul comis împotriva sediului Radioteleviziunii publice afgane (RTA) din centrul orașului Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar, estul Afganistanului, soldat cu cel puțin șase morți și 17 răniți, relatează Reuters și AFP.

Atacul, cel mai recent dintr-o serie de atacuri împotriva unor jurnaliști afgani și a unor instituții media afgane în ultimii ani, a survenit la numai o săptămână după ce s-a confirmat că liderul SI din Afganistan a fost ucis într-un atac american cu dronă, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat difuzat în limba arabă de agenția Amaq și pe mesageria Telegram, organizația jihadistă Statul Islamic a evocat un "raid sinucigaș al unui grup de combatanți" fără a face vreo precizare privind operațiunea.

Dar pentru guvernatorul provinciei Gulab Mangar, nu există nicio îndoială: "Daech (acronim arab al ISIS) este responsabil de acest atac", a declarat el în fața presei.

Patru civili afgani figurează printre morți precum și doi membri ai serviciului de securitate, potrivit guvernatorului acestei provincii din estul țării.

"Au fost patru atacatori, unul s-a detonat la intrarea RTA omorând o gardă de corp. Alți trei au intrat în clădire unde forțele noastre de securitate i-au urmărit. Luptele au durat patru ore, forțele de securitate au avertizat asupra unor noi victime", a explicat guvernatorul.

La două ore de la declanșarea atacului, purtătorul de cuvânt al guvernatorului Attaullah Khogyani a afirmat că se aud încă focurile de armă dinspre RTA, al cărui sediu local este aproape de cartierul general al poliției și birourile guvernatorului provincial.

Organizațiile de presă și jurnaliștii, în special afgani, au plătit un tribut greu în ultimii ani de conflict din Afganistan: 13 dintre ei au fost uciși în 2016, potrivit Comitetului de protecție a jurnaliștilor.

Citeşte şi: ATAC TERORIST la un post TV. Trei bărbaţi ÎNARMAŢI şi cu CENTURI CU EXPLOZIBIL au intrat în instituţie. CE A URMAT

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu