Afganistan: Generalul Abdul Raziq a fost împuşcat mortal de un bodyguard. Atacul, revendicat de talibani

Generalul Abdul Raziq, comandantul poliţiei din oraşul Kandahar din Afganistan, a fost împuşcat mortal joi de către o gradă de corp, atacul fiind revendicat ulterior de către militanţii talibani, relatează BBC, potrivit Mediafax.ro.

Raziq, care a supravieţuit mai multor atacuri precedente, a fost împuşcat când ieşea din biroul guvernatorului provinciei, situat în sudul oraşului Kandahar. Un bodyguard a deschis focul asupra unui grup de oficiali în timp ce aceştia plecau de la o întâlnire.

Talibanii au transmis că atacul îi viza pe Abdul Raziq şi pe comandantul american Scott Miller, care a scăpat cu viaţă. Pentagonul a negat faptul că generalul american s-ar fi aflat printre ţintele principale.

Şeful serviciului local de Informaţii a fost de asemenea ucis în atac, iar trei oficiali americani au fost răniţi. Autorităţile afgane au transmis că atacatorul a fost ucis.

Prin intermediul unui comunicat, talibanii l-au numit pe Generalul Raziq "un şef de poliţie brutal".

Atacul din Kandahar vine înaintea alegerilor electorale de sâmbătă şi evidenţiază situaţia precară din Afganistan după 17 ani de război, chiar şi după ce reprezentanţii talibanilor şi oficialii americani au început o serie de discuţii.

Asasinarea lui Raziq este considerată o victorie semnificativă pentru talibani.

Jim Mattis, secretarul pentru Apărăre din Statelor Unite, a declarat că este prea devreme pentru a şti dacă moartea lui Raziq va afecta rezultatul alegerilor de sâmbătă, dar a dat asigurări că incidentul nu afectează misiunea Statelor Unite în Afganistan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu