Afecțiunea psihică din viața reală de care suferă Joker. Se manifestă incontrolabil

În Joker, ultimul film realizat de Todd Phillips ce îl are protagonist pe actorul Joaquin Phoenix ca inamic principal al lui Batman, originile acestui răufăcător sunt din nou explorate, de data aceasta printr-o perspectivă mai întunecată decât tot ce știam până acum despre personajul prezent în multe povești în ultimii 80 de ani, scrie libertatea.ro.

Actorul francez Joaquin Phoenix îl joacă pe Arthur Fleck, un om care se luptă cu mai multe boli mintale care îl împiedică să găsească acceptarea într-un oraș care alunecă încet spre haos, potrivit People.com.

Una dintre aceste afecțiuni îl determină pe Fleck (Joker) să râdă incontrolabil în momente nepotrivite. În timp ce filmul nu numește de ce boală suferă Fleck, aceste accese de râs incontrolabil se încadrează în tulburarea numită Afecțiunea pseudobulbară.

Acestă afecțiune provoacă râs sau plâns incontrolabil și poate apărea la persoane care suferă de scleroză multiplă, scleroza laterală amiotrofică, alte afecțiuni neurologice sau traumatisme la nivelul creierului, informează Mayo Clinic. Episoadele pot dura în jur de un minut și îl pot face pe pacient să se simtă rușinat, izolat social și să sufere de depresie. În film, aceste ieșiri ale lui Fleks provocate de PBA declanșează transformarea lui în Joker, un personaj malefic.

Conform Mayo Clinic, tratamentul pentru PBA implică, de obicei, antidepresive și inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei care pot ajuta la reducerea episoadelor, însă boala nu poate să fie vindecată.

Lasă un comentariu