Afacerile la sate, DEZVOLTATE. Autorităţile urmează să investească 120 de milioane de lei

Embed:

Autorităţile vor să dezvolte satele cu ajutorul întreprinderilor mici şi mijlocii. În acest sens, astăzi au fost semnate acorduri de colaborare сu agenţiile regionale de dezvoltare. Prin intermediul acestor parteneriate, până în anul 2020, pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri în teritoriu sunt planificate investiţii de peste 120 de milioane de lei. 

"Avem proiecte cu tentă de inovaţii cum ar fi şi crearea unui Centru de Inovare şi Transfer tehnologic în municipiul Bălţi, dar şi construcţia unei pieţe regionale angro şi a spațiilor destinate activităţilor non-agricole în raionul Râşcani", a declarat Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca.

Ministerul Dezvoltării Regionale a realizat şi un spot prin care îi încurajează pe moldoveni să-şi lanseze propriile afaceri.

Acordurile au fost semnate între Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi cele patru agenţii regionale de dezvoltare.

"Urmează un lucru enorm de complicat. În primul rând o să elaborăm planuri de acţiuni comune cu fiecare agenţie de dezvoltare, unde un prim pas o să fie analiza potenţialului existent şi căile de îmbunătăţire a situaţiei reale", a specificat Diretorul General al Organizaţiei pentru Dezvolatrea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Iulia Iabanji.

"O să susţinem orice iniţiativă care vine din teritoriu din partea consiliilor raionale sau din partea Agenţiilor de Dezvoltare Regională în tot ceea ce ţine de dezvoltarea rurală. Dezvoltarea diferitor afacerilor şi iniţiiative antreprenoriale în zona rurală", a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

În ţara noastră sunt peste 51 de mii de întreprinderi mici şi mijlocii.

Pe aceeaşi temă