AFACERI SUSŢINUTE DE STAT. Programul PARE 1+1 va finanţa 32 de firme locale

Embed:

Zeci de locuri de muncă vor fi create în 2018 datorită programului ”PARE 1+1". 32 de companii înfiinţate de moldovenii care au muncit peste hotare sau de rudele acestora vor beneficia de finanțare nerambursabilă în sumă totală de opt milioane de lei. La fiecare leu investit de ei, statul le va mai da încă unul.

Două treimi din cele 32 de firme îşi vor extinde activitatea, restul urmează să fie lansate. Beneficiarii au câştigat banii pentru afaceri muncind ani la rând în ţări precum Italia, Marea Britanie, Rusia, Germania, Israel sau Franța.

21 de întreprinderi activează în agricultură. Încă şase firme vor presta servicii, iar alte cinci sunt din industria de prelucrare.

Estimările arată că vor fi create 90 de locuri noi de muncă, iar investițiile întreprinderilor în economia ţării vor fi de peste 19 milioane de lei.

Din 2010 până în prezent, datorită programului „PARE 1+1”, au beneficiat de granturi mai mult o mie de oameni. Statul le-a acordat peste 200 milioane de lei, iar economia a avut de câştigat aproape 700 de milioane de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu