AFACERI SUSŢINUTE DE STAT. Încă 33 de proiecte au primit finanţare prin programul "PARE 1+1"

Embed:

Încă 33 de afaceri iniţiate de moldovenii care au revenit în ţară vor primi finanţare în cadrul programului "PARE 1+1". Beneficiarii au semnat deja contractele cu ODIMM.

În total, ei vor primi peste opt milioane de lei sub formă de granturi. În întreprinderile antreprenorilor vor fi create circa 75 de locuri de muncă. 

Cele mai multe afaceri sunt în agricultură. 22 de beneficiari vor cultiva cereale şi viță-de-vie, vor înființa plantaţii de nuci, vor deschide ferme sau se vor ocupa cu apicultura. Opt solicitări sunt pentru domeniul prestări servicii, iar alte trei idei de afaceri vor fi implementate în industria prelucrătoare.

Din cele 33 de proiecte de investiţii, 11 sunt startup-uri, iar 22 sunt în faza extinderii. Afacerile vor fi lansate şi dezvoltate în municipiul Chişinău şi în 16 raioane ale ţării. 

În primele 10 luni ale anului au fost aprobate circa 140 de proiecte în valoare totală de 32 milioane lei. Potrivit programului PARE "1+1", jumătate din suma investită de moldovenii care au muncit peste hotare este acoperită de stat. Grantul nu poate depăşi 250 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu