Afaceri cu heroină şi marijuană, coordonate din puşcărie. Schema deconspirată de forţele de ordine

Embed:

Afaceri cu droguri coordonate din puşcărie. Angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Agenția Națională a Penitenciarelor au desconspirat o grupare infracţională specializată în trafic de heroină şi marijuană în candităţi deosebit de mari. 

Filiera era coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul. Membrii grupării, cinci bărbați, printre care si doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani, au fost monitorizați timp de un an.

Potrivit anchetei, deţinuţii coordonau "afacerea" prin intermediul telefoanelor mobile deţinute illegal, prin urmare o parte din bani erau transferați pe contul de telefonie mobilă a acestora.

Ulterior, suspecţii comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri care urmau să o pregătească și ce bani să încaseze de la cumpărător.

Transmiterea drogurilor și primirea banilor se efectua din mână în mână. Ofiţerii de investigaţii au creat ambuscade pentru a-i reţine în flagrant delict.

La 1 noiembrie curent, au fost localizați și reținuți în flagrant, în timpul comercializării drogurilor, membrilor grupului.

Trei dintre suspecți sunt reținuți, iar celor doi deţinuţi urmează să li se înainteze învinuirile.

Aceștia riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu