AFACEREA unui MOLDOVEAN, în atenţia jurnaliştilor străini. O livadă de nuci din Soroca, prezentată ca cea mai mare din Europa

Embed:
Afacerea unui moldovean din Soroca a ajuns în atenţia jurnaliştilor de la Euronews. Reporterul Paul Hackett a prezentat întregii lumi livada de nuci din nordul Moldovei, care este şi cea mai mare din Europa. Businessul a fost pus pe roate după ce proprietarul plantaţiei a câştigat o finanţare din partea UE. Reportajul a fost filmat încă în vară, dar a fost difuzat recent.

"Suntem la Soroca, în nordul Moldovei, pentru a vedea cum un fermier a beneficiat de investiţii speciale din partea Europei. Aceasta este cea mai mare plantaţie de nuci din Europa, care se întinde pe o suprafaţă de 750 de hectare, iar 80% din producţie este exportată", a spus Paul Hackett, reporter Euronews.

Pentru a dezvolta o asemenea afacere, Victor Guţu, care gestionează plantaţia, a accesat proiectul investiţional "Livada Moldovei", obţinând o finanţare de 2,5 milioane de euro.

"Datorită acestei finanţări am reuşit să construim o fabrică de prelucrare a nucilor. În rezultat, am reuşit să devenim competitivi pe piaţa europeană", a zis Victor Guțu, agricultor moldovean.

Pe lângă finanţare, europenii oferă fermierilor moldoveni consultanţă şi asistenţă tehnică.

"Pentru Republica Moldova, asemenea investiţii sunt foarte importante. Astfel, noi reuşim să ne integrăm mai uşor pe piaţa economică din UE", a zis Victor Guțu, agricultor moldovean.

Agricultorul din nordul ţării a mai precizat că susţinerea financiară îi ajută nu doar să-şi dezvolte afacerea, dar şi să cunoască şi să se adapteze standardelor europene.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu