Afacerea profitabilă a unui bărbat din Ștefan Vodă: De la o simplă livadă, la propria linia de producție

Embed:

Un tânăr din satul Carahaşani, raionul Ştefan Vodă, a pus pe picioare o afacere profitabilă. Acum câţiva ani, el a plantat o livadă de nuci şi migdale, iar în curând vrea să deschidă propria linie de producție. De mare ajutor i-a fost grantul în mărime de 50 de mii de lei oferit de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. 

Igor Golban a cumpărat deja toate utilajele necesare şi a construit un depozit de 450 de metri pătraţi. Pe lângă tradiţionalul miez de nucă şi migdale, antreprenorul vrea să producă şi făină, fulgi, ulei de migdale, dar şi săpun din ulei de migdale.

"Aici anul trecut era grădină, creşteam roşii şi castraveţi. În spaţiul ăsta mare vom instala o linie performantă de producere. Şapte, nouă persoane vor fi angajate, va fi tot procesul automatizat", a spus antreprenorul, Igor Golban.

Cojile de nuci şi migdale obţinute după curăţarea fructelor vor fi folosite la fabricarea peleţilor. Antreprenorul are planuri mari pentru viitor.

"Vom elabora etichete, ambalaje speciale, vrem să investim foarte mult în design, în promovare. Vom face un magazin online, vom lansa câteva produse noi şi sperăm ca până la Anul Nou să fim pe rafturile a cel puţin două, trei magazine din Chişinău, unele din cele mai mari", a comunicat antreprenorul, Igor Golban.

Şi în acest an, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova vine în ajutorul tinerilor antreprenori. Instituţia oferă 10 granturi a câte 50 de mii de lei.

"Noi am lansat a treia rundă de granturi anume tinerilor care au vârsta între 18 şi 35 de ani. Este destinat afacerilor care vin să creeze o valoare adăugată în ţară, respectiv să creeze locuri de muncă noi. Afacerile prioritare sunt destinate în sectoarele de aplicarea tehnologiilor noi sau inovaţiilor sau crearea locurilor de muncă, substituirea importurilor sau orientarea spre servicii de export", a afirmat managerul de politici şi advocacy AOAM, Roman Ceban.

Anul trecut, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a oferit în total 15 granturi de câte 50 de mii de lei fiecare. Instituţia organizează pentru tinerii antreprenori și seminare de instruire, în primii ani de la lansarea afacerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu