AFACERE SUB PĂMÂNT. Un cuplu din Capitală a deschis o vinotecă într-o pivniţă care datează din secolul al XIX-lea

Embed:
Un cuplu din Chişinău a deschis o vinotecă într-o pivniţă din centrul Capitalei care datează din secolul al XIX-lea. Localul şi-a deschis uşile acum câteva luni şi deja i-a cucerit pe amatorii vinului moldovenesc de calitate. Carolina Maslo şi-a schimbat profesia din jurist în antreprenor, a găsit în inima Capitalei un loc deosebit şi s-a apucat, împreună cu soţul, să-l restaureze.

Acolo unde acum se află sălile confortabile pentru degustări, în secolul XIX erau pivniţe. Carolina şi soţul ei au avut nevoie de trei ani pentru a restaura beciurile abandonate. Şi investiţiile au fost pe măsură. O parte din bani sunt din credite, iar pe restul cuplul i-a câştigat din granturi.

În timpul restaurării clădirii şi a beciurilor, tinerii antreprenori s-au consultat cu istoricii și arhitecții. Toţi pereţii de bază ai edificiului au fost păstraţi.

Potrivit directorului Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă, o astfel de restaurare din propria iniţiativă este un exemplu foarte rar de responsabilitate socială. Conform statisticilor, 80% din pasajele subterane din Capitală sunt abandonate.

Agenția de Inspectare a și Restaurare a Monumentelor îşi propune să creeze până în 2030 un traseu turistic prin Chişinăul subteran.
loading...

Lasă un comentariu