AFACERE PLĂCUT MIROSITOARE. O femeie din Coşniţa produce odorizante auto pe bază de ulei esențial

Embed:
O femeie din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, administrează o afacere plăcut mirositoare. Acum jumătate de an, antreprenoarea a decis să producă odorizante auto, pe bază de uleiuri esențiale. Recent, ea a primit și un grant din care și-a procurat utilajul necesar pentru a-și extinde afacerea.

”Luăm caseta cu șase fiole și o introducem în spațiul special, o punem la mijloc, apăsăm pe butonul de pornire și începe procesul de lipire a șase fiole concomitent.”

Ideea de afacere i-a venit Olgăi Vasilcenco după ce a observat că este alergică la odorizantele auto comercializate pe piața noastră, așa că a decis să producă ceva natural, pe bază de uleiuri esențiale.

”Noi pe piață găsim în general odorizante pe compoziție chimică. Noi suficient folosim chimie în viața de zi cu zi. Noi producem odorizante cu o compoziție din uleiuri esențiale. Lavanda, vanilie, lemon grass, palmarosa, verbena. Sunt diferite arome. Arome cu care cumpărătorii s-au obișnuit.”

Femeia spune că i-a fost greu la început, deoarece este printre puţinii producători de odorizante naturale din Europa şi singurul de la noi din ţară. De aceea, ea a fost nevoită să-şi comande utilajul și să apeleze la consultația unui specialist din străinătate.

”A fost greu să ajungem la compoziție, la receptură. A fost greu să găsim utilajele de care avem nevoie și fiola, care este necesară pentru a menține calitatea compoziției aromate.”

În martie, Olga a obţinut un grant în valoare de 7500 de euro, de la Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în cadrul programului "Femei în afaceri". Din acești bani, femeia și-a cumpărat echipamentul necesar, iar acum preconizează să-și extindă gama de produse.

"Avem planuri să lansăm la sfârșitul lui septembrie un produs nou. La fel cu uleiuri esențiale, în butoiașe din lemn, care poate fi utilizat și în automobil, și în încăperi. Perioada lui de utilizare va fi mult mai mare decât primul produs pe care îl avem.”

Olga este ajutată de soțul său, care se ocupă de producere și vânzări. Bărbatul spune că domeniul tehnologic îi este cunoscut, deoarece el mai lucrează şi într-o companie auto.

"Utilajul nu funcționează după principiul unei singure linii tehnologice. Într-o zi se pregătesc pachetele pentru fiole, în altă zi se taie fiolele și în a treia zi se toarnă uleiul în acestea", a declarat Oleg Vasilenco, inginer.

În prezent, antreprenoarea are o gamă din 12 arome diferite. Odorizantele pot fi găsite în magazinele de piese auto, iar prețul pentru o bucată este de 35 de lei.

Lasă un comentariu