Afacere murdară. SCHEMA FRAUDULOASĂ prin care un locuitor al Capitalei fura bani de pe carduri bancare (VIDEO)

Embed:

O grupare infracțională specializată în fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor şi a altor instrumente de plată false a fost destructurată de oamenii legii.

Potrivit Poliţiei, organizatorul grupării s-a dovedit a fi un bărbat de aproximativ 33 de ani, locuitor a municipiului Chişinău. Acesta îşi desfăşura activitatea ilegală într-un apartament din Capitală.

Cu ajutorul unui utilaj de ultimă generaţie, suspectul clona cardurile bancare, inclusiv pin-codurile. Bănuitul primea informaţii de pe cardurile persoanelor fizice pe care erau sume mari de bani din mai multe ţări din UE. Ulterior, informaţia era stocată pe alte benzi, iar prin diverse scheme frauduloase erau sustraşi banii de pe carduri. Astfel, membrii grupării furau bani din bancomate din străinătate.

Banii sustraşi erau folosiţi de bănuiţi pentru a avea o viaţă de lux. În urma investigaţiilor, s-a dovedit că suspecţii au maşini şi apartamente scumpe. Totodată, unele sume de bani erau convertite în valuta virtuală bitcoin. 

În schema frauduloasă erau implicaţi şi alţi membri, care avea roluri bine împărţite. 

Afacerea cu carduri false a suspecţilor a fost destructurată cu ajutorul unui ofiţer de investigaţii sub acoperire. 

Toate persoanele implicate în schema frauduloasă au cunoştinţe vaste în domeniul tehnologiilor informaţionale.

Ca urmare, la începutul lunii octombrie 2018, ofițerii din grupul de urmărire penală au descins la domiciliile suspecților, fiind efectuate 25 percheziții.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sume de bani, peste 23.000 de euro, 950 dolari și 13.000 de lei.  

Cinci membri ai gruparii, cu vârstele cuprinse înre 22 şi 35 de ani, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Învinuiţii riscă de la 4 până la 8 ani de închisoare. 

Două persoane anterior au fost în vizorul organelor de drept din UE, iar alte 2 au fost condamnate pentru acţiuni similare.

Urmărirea penală a suspecţilor a durat aproape doi ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu