Afacere italiană cu ţigări moldoveneşti. Businessmanul a fost oprit la vama românească (VIDEO-FOTO)

Embed:

Poliţiştii de Frontieră şi vameşii români de la punctul de trecere a frontierei Albiţa au descoperit peste 200 000 de pachete de ţigări fără marcaje fiscale. Ţigările se aflau în două autoutilitare care au venit din Republica Moldova iar ca destinaţie, conform documentelor, aveau destinaţia Italia.

La începutul acestei luni, la vama Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean italian, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, care efectua un transport de ţigări din Republica Moldova, pentru o firmă din Italia.

Ca urmare a suspiciunilor apărute cu privire la legalitatea documentelor prezentate de cetăţeanul italian şi pentru valorificarea unor informaţii cu privire la faptul că transportul de ţigări este fictiv, autorităţile române au declanşat cercetări specifice.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de 896 000 lei româneşti, a fost reţinută în vederea confiscării.

Serviciul Vamal informează că la data de 3 martie curent au fost realizate două exporturi a câte 100 mii pachete de țigarete de marca Wind. Cu referire la aceasta, Serviciul Vamal a informat toate autoritățile de drept din Republica Moldova pentru a efectua toate verificările de rigoare, însă nu au fost stabilite careva încălcări.

Mai mult Serviciul Vamal a informat despre aceste exporturi și Autoritatea Vamală din România, precum și Organizațiile de aplicarea a legii internaționale, cum ar fi Centrul SELEC, OLAF, etc pentru a monitoriza exportul de țigarete din Republica Moldova către țara destinatară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu