AFACERE INEDITĂ! Prima fabrică din Moldova de confecţionare a plăpumilor din puf de gâscă (FOTOREPORT)

Embed:

Cei care vor să renunţe la plapumele vechi din lână le pot înlocui cu cele umplute cu puf de gâscă. Acest lucru poate fi făcut însă dacă apelaţi la doi soţi din Căuşeni, care au deschis prima fabrică din Moldova de confecţionare a plăpumilor din puf de gâscă.

Proaspeţii antreprenori, care au muncit câţiva ani peste hotare, au reuşit să pună afacerea pe roate, după ce au beneficiat de un grant în cadrul Programului de abilitare economică a tinerilor. 

Decizia de a deschide mica întreprindere nu a fost deloc uşoară. Antreprenorii sunt nevoiţi să meargă în Ucraina după puful de gâscă. Asta din cauză că la noi în ţară nu există o fabrică de prelucrare a penelor.

"După ce sunt luate de pe gâşte, se alege puful de pană, după aceea puful este spălat cu soluţie şi apă. E suficient de scump, de la 23 de dolari", a spus antreprenorul, Victor Verejan.

Pentru a putea folosi puful, cei doi soţi au cumpărat şi un utilaj special din Rusia. Banii pentru aparate, la fel, au fost obţinuţi în cadrul programului de finanţare.

"Valoare de 14 mii 300 de euro. Suntem mulţumiţi, pentru că noi am avut şi ideea, dar, ca să procuri aşa utilaj, costă", a menţionat antreprenoarea, Petronela Verejan.

Varietatea produselor confecţionate la mica fabrică din Căuşeni este destul de mare. Cele mai căutate sunt plapumele cu termoreglare, al căror preţ începe de la 1.800 de lei.

"Este un secret pe care l-am aflat de la ucraineni. Prin ce se deosebeşte? Modul de coasere şi mai are unele elemente speciale, care permit pielii să respire", a zis Petronela Verejan.

Antreprenorii mai spun că plapumele lor sunt mai călduroase decât cele din lână.

"Diferenţa e în greutate. O plapumă din lână cântăreşte trei kg jumătate, o plapumă din gâscă - 1,9 kilograme", a adăugat antreprenoarea. Ele se fac mici de tot. Ocupă foarte puţin loc. Sunt mai uşoare, mai călduroase, consider că acestea vechi sunt mai grele", a adăugat antreprenoarea.

Cuplul din Căuşeni spune că vrea să-şi extindă afacerea.

"Vom dezvolta această afacere pentru a avea produsele autohtone şi pentru a nu importa. Şi, deja, să mai creăm şi locuri de muncă", a declarat antreprenorul, Victor Verejan.

Preţul unei plapume din puf de gâscă începe de la 1.200 de lei, o pernă confecţionată din acelaşi material ajunge până la trei sute de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu