Afacere inedită la Călărași. Un agricultor cultivă mure de șase ani

Embed:

Pomuşoare pentru o imunitate de fier. Un agricultor din Călăraşi cultivă mure pe un teren de două hectare şi jumătate şi le aduce moldovenilor vitamine direct pe rafturile din magazine. Fermierul spune că este o afacere profitabilă, dar nu este deloc uşor să ai grijă de aceste plante, care necesită de multă muncă, grijă şi nopţi nedormite.

Gheorghe Trifan creşte şi comercializează mure de şase ani. Agricultorul cultivă aproximativ 20 de soiuri de pomuşoare.

"Pe prim plan este familia, copii sunt, pe al doilea plan sunt plantele de mure. Atâta investiţii, atâta muncă atâţia ani. Muncă non-stop, non-stop. Dormim două, patru ore din 24, restul suntem în câmp", a spus agricultorul Gheorghe Trifan.

Agricultorul foloseşte doar îngrăşăminte naturale.

"Le îngrijim numai manual, din hramă folosim numai hrană organică, numai îngraşăminte de grajd. La necesitate pentru dăunători şi boli folosim preparate, dar nu cu abuz şi nu în perioada când este floare."

Cei care îl ajută la cules mure, vin la lucru ca la sărbătoare.

"La mure vin cu tare mare plăcere. Culegi cu dragoste mura asta, că-i frumoasă, că-i gustoasă în primul rând."

"Venim atunci când are nevoie. Vin cu o bucurie foarte mare, deoarece îmi place acest lucru, este un lucru nu chiar dificil. Murele la fel îmi plac foarte mult, sunt foarte folositoare, au multe vitamine, sunt gustoase, dulci."

Gheorghe Trifan culege anual aproximativ 15 tone de mure, pe care le comercializează în magazinele din ţară. Un kilogram costă până la 45 de lei.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu