Afacere inedită în stânga râului Nistru. Petru Bondari susţine că este profitabilă şi nu duce lipsă de clienţi

Afacere inedită în stânga râului Nistru. Un tânăr din satul Pohrebea organizează activităţi de team building pentru companii datorită unui grant european. Astfel, şefii care vor să rezolve conflictele sau deficienţele de comunicare din cadrul companiilor pe care le conduc îşi pot trimite angajaţii la training-uri pe o insulă de pe râul Nistru. Astăzi locul angajaţilor a fost preluat de jurnalişti, care au avut parte de o experienţă de neuitat. 

La sfârşitul anului 2016 Petru Bondari, un tânăr din satul Pohrebea, raionul Dubăsari a câştigat un grant de 8.700 de euro prin intermediul unui program finanţat de Uniunea Europeană. Din aceşti bani el a cumpărat tot echipamentul necesar pentru deschiderea afacerii: bărci, corturi, saci de dormit, camere video, mese, scaune sau veselă. Timp de două zile angajaţii companiilor îşi pot îmbunătăţi relaţiile.

Locul desfăşurării evenimentului: insula Vacilor de pe râul Nistru. Astăzi Petru Bondari a organizat un training pentru mai mulţi jurnalişti. Şi dacă unii dintre ei se cunosc de doar la filmări, acum au avut posibilitatea să se cunoască mai bine.

Petru Bondari susţine că afacerea este profitabilă şi nu duce lipsă de clienţi.

"Anul trecut absolut toate weekendurile au fost încărcate cu activităţi. Este îmbucurător să auzi de la şeful companiei care spune că în urma activităţilor voastre se simte o degajare în companie, persoanele sunt mai prietenoase, sunt orientate spre rezultat", a spus omul de afaceri, Petru Bondari.

El este susţinut de soţia sa Nadejda.

"Noi prin anumite activităţi putem să vedem imediat cine este lider, cine se împotriveşte întotdeauna la anumite decizii, putem să vedem cine sabotează, cine nu se conformează regulilor", a adăugat soţia lui Petru Bondari, Nadejda Bondari.

Una dintre regulile principale de pe insulă este ca participanţii să nu consume alcool şi să mănânce cât mai puţină carne. În schimb ei sunt hrăniţi cu fructe şi legume proaspete din grădina soţilor Bondari. Bucătăreasa susţine că aceştia nu sunt pretenţioşi.

"Avem câteodată terci, pe urmă cartofi înăbuşiţi, mazăre verde cu salată, cârnăciori. Anul trecut noi din grădina noastră le-am cultivat şi le-am adus aici şi făceam totul natural", a spus bucătăreasă, Liuba Repida.

La câţiva kilometri de cea mai apropiată localitate, pe această insulă din mijlocul râului Nistru, angajaţii nu au altă ieşire din situaţie decât să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă. Numai anul trecut pe această insulă şi-au testat răbdarea peste 300 de angajaţi de la 14 companii.

Unul dintre beneficiarii proiectului de team building este şi Ion Asandi, directorul unei agenţii imobiliare din Chişinău. El spune că a observat anumite probleme în activitatea angajaţilor, iar după ce opt dintre aceştia au fost pe insula de la Prohrebea, situaţia s-a remediat.

"În primul rând au spart careva bariere de comunicare între ei. S-au cunoscut mai îndeaproape, au înţeles că persoana respectivă nu este cum i se părea la prima vedere. Creşte productivitatea, profitul şi ne permită să comunicăm mai uşor angajaţilor informaţiile", a menționat directorul unei agenţii imobiliare, Ion Asandi.

Pentru serviciile prestate de echipa lui Petru Bondari, companiile trebuie să achite câte 30 de euro pe zi pentru un singur angajat. Totuşi, omul de afaceri spune că nu duce lipsă de clienţi, iar toate weekendurile sunt deja programate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu