Afacere ilegală cu MILIOANE DE LEI, anihilată. Suspecţi din Chişinău şi Ialoveni, reţinuţi. Ce au descoperit poliţiştii în urma percheziţiilor (VIDEO)

Embed:

Activitatea unui grup infracţional, specializat în contrabandă, producerea și comercializarea drogurilor sintetice, în special PVP, a fost destructurată de oamenii legii. Astfel, au fost reţinute cinci persoane, printre care o femeie, din Chișinău și raionul Ialoveni. 

Bănuiţii vindeau droguri prin intermediul aplicațiilor electronice, ei au creat trei magazine online, plasau anunțuri cu tipul și cantitatea drogurilor disponibile, precum și regiunea unde acestea pot fi ridicate.

Potrivit poliţiei, suspecții au reușit să plaseze peste 9.000 de pachețele cu droguri în ascunzișuri, începând de la 0,5 grame până la 50 grame, iar valoarea acestor doze vândute ar depăși suma de 10.000.000 de lei.

Ofițerii INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat percheziții la domiciliul şi în automobile suspecţilor, astfel au fost descoperite telefoane mobile și calculatoare utilizate pentru evidența activității infracţionale, 2.500 de euro, carduri bancare și înscrisuri de ciornă cu mențiuni despre veniturile obținute din vinderea drogurilor.

De asemenea, au fost depistate peste 140 de cartele SIM al unui operator național, care au fost utilizate la deschiderea conturilor electronice de plată pentru gestionarea tranzacțiilor financiare.

Totodată, în raionul Ialoveni a fost depistat și lichidat un laborator de producere a drogurilor.

Acasă la bănuiţi au fost găsite și ridicate droguri în cantități deosebit de mari, în valoare de circa 500.000 de lei.

În urma investigaţiilor, s-a aplicat sechestru pe două automobile, model BMW X5, BMW Seria 5 și un apartament din Chișinău, valoarea cărora este de circa 50.000 de uero.

Bănuiţii au fost arestaţi pentru 30 de zile. Ei riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu