Afacere ilegală cu MILIOANE DE LEI, anihilată. Descoperirea făcută de poliţişti. Un suspect umbla prin Chişinău, fiind deghizat în femeie

Embed:

Afacerea ilegală cu milioane de lei a unui grup infracţional a fost destructurată de oamenii legii.

Potrivit poliţiei, liderul grupării a creat în apartamentul său o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic, din comercializarea drogurilor, prin această aplicație erau obținute venituri de circa 10.000 de lei.

De asemenea, organizatorul magazinului online, racola persoane în calitate de "curieri" pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, (în apropierea școlilor, grădinițelor) aceștia fiind remunerați online.

În urma percheziţiilor, la domiciliul liderului grupării, polițiștii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de vindere a drogurilor, cartele SIM, pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori, carduri bancare, peste 200 de pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic, circa 500 pachețele Zip-lock, un notebook, 8.650 de lei, 2.000 de euro, dar şi 4.000 de dolari, bani proveniți în urma comercializării drogurilor.

Totodată, au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău. Prețul de pe piața tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 de lei.

Oamenii legii au stabilit că suspectul, timp de 2 ani, a obținut venituri de circa 1,5 milioane lei.

Liderul gruprii, un bărbat de 25 de ani, din Chișinău, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniți ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap.

Bănuitul a fost arestat pentru 30 de zile. De asemenea, în privința altor patru persoane, membri ai grupării, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor. Suspecţii riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu