"Afacere" de zeci de milioane, contracarată de poliţiştii de frontieră. Ce au încercat să introducă în ţară doi bărbaţi (VIDEO)

Embed:

Doi cetăţeni moldoveni au fost reţinuţi, ieri, de poliţiştii de frontieră, la vama Costeşti-Stânca, după ce au încercat să introducă în ţară 56.000 de pastile ECSTASY, din Olanda. Marfa, descoperită în saci pentru detergent, urma să fie comercializată pe piaţa din Rusia.

"În praful de spălat au fost depistate pachete din politelene ambalate în vacuum în care se aflau pastile roz cafenii asemănătoare cu pastile de ecstasy în număr de 56.000 de pastile", a declarat Ion Bodrug, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Potrivit poliţiştilor, cei doi bărbaţi reţinuţi, cu vârste de 37 şi 38 de ani, sunt originari din oraşul Soroca. Ei colaborau cu alte persoane care urmau să transporte drogurile în Rusia.

"S-a stabilit că drogurile au fost introduse prin punctul de trecere Costeşti-Stânca, care urmau să să fie depozitate pe teritoriul Republicii Moldova. Apoi, prin intermediul altor curieri, urmau să fie transportate în Federaţia Rusă", a declarat ofiţerul Ianoş Certan.

Potrivit oamenilor legii, valoarea drogurilor se ridică la 9,8 milioane de lei. În prezent, bănuiţii se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Pe acest caz, poliţiştii moldovenii colaborează cu reprezentanţii Ministerului de Interne din Olanda şi Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu