Afacere de succes cu pâslari. O moldoveancă îşi vinde papucii în întreaga lume

Embed:

Materie primă din Germania, tehnologie rusească şi design moldovenesc. E combinaţia perfectă care i-a adus succes singurei meşteriţe de pâslari de la noi, Olga Melnic. Ea confecţionează de trei ani astfel de papuci, pe care îi vinde în întreaga lume.

"Iniţial se face tiparul dintr-o bucată mare de material, pentru ca apoi să fie bine tăbăcit. Papucii sunt realizaţi în funcție de mărimea piciorului clientului. Totul este individual. Acesta şi este tot farmecul", a spus Olga Melnic, meşter de pâslari.

Pentru a învăța cum se fac pâslarii, Olga Melnic a mers la cursuri la Moscova şi a preluat din experiența meșterilor ruși.

"Procesul de prelucrare a pâslei până la mărimea potrivită este foarte greu fizic. La un moment dat, pâsla nu vrea să se bată şi e foarte dificil", a spus Olga Melnic. 

Confecţionarea pâslarilor poate dura până la trei săptămâni. Creatoarea comandă lâna din Germania, iar designul fiecărei comenzi îi aparţine.

Până acum, Olga Melnic a făcut peste 100 de perechi originale de pâslari. Mai nou, ea s-a apucat de accesorii și chiar haine din lână.

"Coco Chanel a spus: Nu poate fiecare să aibă obiecte lucrate manual, pentru că sunt un lux. Cei care şi le doresc fie le confecţionează singuri, fie le comandă la meşteri. Şi eu sunt de acord cu asta", a spus Olga Melnic, meşter de pâslari.

Pâslele confecţionate de Olga Melnic pot fi cumpărate online.

Prețul acestora porneşte de la 100 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu