Afacere cu oi din Franţa. Povestea moldoveanului care a adus în premieră în ţara noastră o rasă franceză de ovine

Embed:
Afacere pe bani europeni. Un bărbat din satul Corten, Taraclia, care este pasionat de creşterea oilor, şi-a îndeplinit visul. Acesta a reuşit să aducă, în premieră, în Moldova o rasă franceză de ovine. Fermierul a beneficiat de un grant în valoare de aproape 21 de mii de euro, bani oferiţi în cadrul programului SARD, implimentat de PNUD.

Stepan Sabia creşte oi de mai bine de 14 ani. Are o stână cu 500 de animale. Bărbatul povesteşte că îşi dorea de mult timp să aducă ovine din rasa "Ile de France" în ţara noastră.

"Această rasă de oi se deosebeşte de altele prin faptul că producţia de carne este mai mare. Datorită lor putem creşte atât producţia, cât şi să asigurăm piaţa din Moldova cu carne de calitate", a spus Stepan Sabia, locuitor satul Corten, Taraclia.

Fermierul şi-a propus să înmulţească rasa franceză. Câteva dintre oile pe care le-a cumpărat au adus pe lume deja 11 miei.

"Această rasă de oi dă carne cu 10% mai multă decât o rasă obişnuită. De asemenea, acestea pot făta în doi ani câte trei generaţii", a spus Stepan Sabia, locuitor satul Corten, Taraclia.

Stepan Sabia a creat şi patru locuri de muncă.

"Dacă nu era să fiu mulţumit, atunci nu aş fi lucrat aici. Şi condiţiile sunt foarte bune, nu aş vrea să lucrez în altă parte", a spus Stepan Sabia, locuitor satul Corten, Taraclia.

În total, datorită fondurilor europene, în Autonomia Găgăuză şi Taraclia au fost iniţiate 30 de afaceri în mai multe domenii, inclusiv în agricultură, alimentaţie publică şi prelucrarea metalului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu