"AFACERE" cu examenele de BAC. Avem testul de mâine la matematică. Cât am plătit pe el (FOTO)

Embed:

Bacalaureatul este o afacere profitabilă pentru unii. Testul la matematică, pe care absolvenţii liceelor îl vor susţine marţi, cu tot cu răspunsuri, poate fi cumpărat pe internet cu cinci sute de lei. Aceeaşi situaţie a fost şi la examenul susţinut săptămâna trecută la limba străină. 

Anunţul despre vinderea testului de bacalaureat la matematică a fost postat pe o reţea de socializare.

Reporterul nostru a încercat să-l cumpere, iar persoana din spatele "afacerii" i-a spus că plata poate fi făcută la un terminal.

Săptămâna trecută, acelaşi utilizator a vândut rezultatele examenului la limba străină, contra sumei de 400 de lei.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin însă că testul este securizat, iar anunţul de pe internet este o escrocherie.

"Testele care au apărut pe Internet, de fapt au fost nişte falsuri şi este mâna unor escroci care doresc să profite de faptul că în acest timp se desfăşoară examenul de bacalaureat şi vor să profite de unii candidaţi care cumva s-ar da la provocaţie şi care ar încerca să le plătească lor bani pentru nişte pretinse teste pe care ei le deţin", a declarat directorul Agenția Naţională pentru Curriculum şi Evaluare, Anatol Topală. 

Poliţia afirmă că a fost sesizată în acest caz şi că întreprinde toate măsurile pentru a-i identifica pe făptaşi.

"În adresa Inspectoratului General al Poliţiei a parvenit demersul Ministerului Educaţiei în cazul testelor de BAC 2017 apărute pe internet. Poliţia investighează cazul, pentru a identifica toate persoanele implicate", a spus ofiţerul de presă al IGP, Mariana Beţivu. 

Potrivit Codului Contravenţional, aceasta abatere se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 4.500 de lei pentru persoanele fizice şi până la 12 mii de lei pentru cele juridice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu