Afacere cu droguri la Dispensarului Republican de Narcologie. Un asistent medical, reţinut de poliţişti

Embed:

Un asistent medical din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie din Chişinău a fost reţinut pentru 72 de ore de procurori şi poliţişti.

Acesta este suspectat că vindea metadonă, substanţă narcotică prescrisă gratuit pacienţilor în tratamentul dependenţei de droguri. Tot astăzi a fost încătuşat şi intermediarul din cadrul acestei afaceri ilegale. 

Asistentul medical a fost reţinut chiar la locul său de muncă. Procurorii şi poliţiştii au efectuat percheziţii şi au escortat suspectul la izolator.

Asistentul medical şi intermediarul său, un consumator de droguri, au ajuns în vizorul forţelor de ordine la începutul acestui an. Timp de câteva luni, aceştia au fost filaţi, iar anchetatorii au făcut trei cumpărături de control. Potrivit angajaţilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, asistentul medical şi complicele său vindeau metadonă. Este vorba despre un drog prescris în cadrul unui program de stat pentru a trata dependenţa de narcotice.

"Este vorba de o substanţă numită metadon, care este folosită de consumatori şi se repartizează pe program. Însă, dumnealui, conform materialelor dosarului se suspectă că o comercializa diferitor persoane, în scopuri personale", a afirmat procurorul PCCOCS, Artur Sârcu.

Cei doi sunt cercetaţi penal pentru trafic de droguri. Dacă li se va demonstra vinovăţia, suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu