Afacere cu albine. Un apicultor din Chişcăreni oferă terapie gratuită tuturor doritorilor

Embed:

Terapia cu albine se practică nu doar în sanatorii, dar şi la o prisacă din apropierea pădurii din satul Chişcăreni, raionul Sângerei. Iurie Turtureanu şi-a construit două căsuțe unde oferă proceduri de apiterapie pentru toţi doritorii.

Prisăcarul este pasionat de albine încă din anii 90, iar după ce a participat la un seminar în Ucraina, a decis să pornească această afacere. O căsuţă a construit-o în 2013, chiar lângă prisacă.

"Omul care intră aici, se închide uşa şi stând aici răsuflă cu acest aer din familia de albini. Se primeşte o ingaleaţie a organismului cu mirosul din stup. Zumzăitul albinelor îi linişteşte sistemul nervos foarte bine", a spus Iurie Turtureanu, apicultor. 

Clienţii au rămas impresionaţi, aşa că Iurie Turtureanu a decis să mai construiască o căsuţă chiar în pădure. Aceasta are peste doi metri pătraţi, iar sub paturile din interior se află şapte stupi, în care zumzăie aproximativ 175 de mii de albine.

Soţia albinarului este mândră de afacere, chiar dacă la început nu credea în visul bărbatului ei.

"Eram sceptică la început, ca atunci când să apară nişte dureri de spate şi să mă întind pe pătucul din căsuţă şi peste 40 de minute să simt că ele au dispărut ca prin minune am înţeles că este foarte bine, ceea ce dumnealui a realizat", a spus Mariana Turtureanu, soţia apicultorului.

Medicii spun că apiterapia este foarte benefică pentru sănătatea omului. Procedurile sunt contraindicate însă celor alergici la produsele apicole şi la înţepăturile albinelor.

"Se foloseşte în tratamentul a mai multor maladii. Prin tractul respirator pacientul inhalează polenul. Înafară de asta este un efect de bio rezonanţă şi este foarte bine-venit la orice maladie de dereglări a sistemului nervos central", a spus Natalia Ostapciuc, medic.

Iurie Turtureanu spune că dacă serviciile de apiterapie vor fi solicitate, va construi în viitor mai multe căsuţe. Până atunci, clienţii sunt deserviţi gratuit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu