Aeroportul din Mărculeşti, prinde viaţă! La fiecare trei zile, pe pista din nordul ţării, aterizează câte un avion cargo

Embed:
După ani în şir în care se credea că Aeroportul de la Mărculeşti va rămâne o amintire, acesta prinde viaţă. Mai mult, a început a aduce profit. La fiecare trei zile, pe pista din nordul ţării, aterizează câte un avion cargo. Tot aici sunt parcate, pe perioada iernii, elicoptere din Turcia şi Grecia.

Aparatele de zbor aleg aeroportul din Floreşti pentru escală şi alimentare cu combustibil, iar piloţii se pot odihni câteva ore. Cei mai mulţi bani vin, totuşi, din taxele de parcare. 20 de aparate de zbor, folosite pe timp de vară de salvatorii greci şi turci la stingerea incendiilor, sunt staţionate în prezent pentru că preţurile de la noi sunt mult mai mici. Totul a fost posibil datorită unor investiţii care s-au făcut aici.

"Astăzi pretindem să semnăm nişte contracte care ne-ar asigura o frecvenţă mai regulată comparativ cu ceea ce a fost, aeroportul de la Mărculeşti ca final va obţine mai multe decolări şi aterizări", a spus Clichici Nicolae, directorul Aeroportului Internaţional Mărculeşti.

Acum două luni pista de aterizare a aeronavelor de pe aeroportul Mărculeşti prezenta un pericol pentru avioane. După ce a fost reparată, aceasta este exploatată la maxim.

Primele avioane au aterizat la Mărculeşti în 1957, când Moscova a decis să creeze aici un aerodrom militar. În 2004 acesta a fost transformat în aeroport civil.
loading...

Lasă un comentariu